Studenter fra Markedshøyskolen styrker frivilligheten

Klokken 09.00 mandag 4. februar  gikk 113 studenter fra Markedshøyskolen løs på prosjekter og utfordringer i regi av fem organisasjoner. Studentene ble delt inn i 12 grupper og var lokalisert i Lutvann Leir i Oslo hele uken. Flere grupper jobbet med hver organisasjon. Totalt er det investert nesten 5000 timer i prosjektene.

Mange utfordringer

Organisasjonene hadde meldt inn mange prosjekter. Etter flere runder satt Markedshøyskolen igjen med prosjekter fra fem organisasjoner. De heldige som trakk vinnerloddet i denne runden var:

  • Vålerenga Idrettsforening
  • Stiftelsen Organdonasjon
  • Frelsesarmeen
  • PLAN-Norge
  • Holder De Ord

Hovedfokus fra organisasjonenes side var naturligvis inntekter og mobilisering, men prosjektene hadde også fokus på andre områder. Studentene skulle løse forskjellige utfordringer og problemstillinger som sivilsamfunnet står ovenfor. Prosjektene ble overlevert til den enkelte organisasjon fredag 8. februar. Etterhvert skal bærekraftige prosjekter overføres til bidra.no.

Juryen besto av:

  • Mari Kvale Svenbalrud, bidra.no
  • Hanna von Bergen, Kaospilot
  • Jan Olav Ryfetten, bidra.no

Innovasjon og prosjekter som vant – juryens begrunnelse

De tre finalistene har snakket med relevante personer og organisasjoner. De har vært flinke til å gå ut og ta kontakt og forankre avgjørelsene ved hjelp av samtaler og undersøkelser. De har laget prosjekter som er enkle for organisasjonene å videreføre, og som inneholder nyttig informasjon også slik de foreligger ved overleveringen. De har gått i dybden på problemstillingen og viser forståelse for organisasjonens utfordringer og målgruppenes behov. De har sett helhetlig både på markedsføring, konkrete tiltak, økonomi og konsekvenser av gjennomføring og videre drift.

Organdonasjon ble vinneren

Vinner ble en av gruppene som jobbet med Organdonasjon. Vinnerkonseptet var basert på en festival. (Prosjektet flagges ikke offentlig før eventuell lansering på bidra.no)

Det er enkelt for Stiftelsen Organdonasjon å ta prosjektet videre, og de har fått akkurat det de bestilte, en god og oppklarende tilnærming til problemstillingen, engasjerte ressurspersoner, relevante samarbeidspartnere og et allerede eksisterende arrangement som gjør at de kan gjennomføre en plan uten store pengeressurser.

Andreplass gikk til et innovativt integreringskonsept for Vålerenga Idrettsforening.

Tredjeplass fikk en av gruppene som utviklet app-basert spill for PLAN-Norge.

Vi gratulerer alle vinnere, både studenter, vinnere og bakkemannskap, og ser frem til spennende lanseringer på bidra.no.

Legg igjen kommentar