Hva mener giverne? Årlig giverundersøkelse fra Stiftelsen Soria Moria

Hva mener giverne?

Stiftelsen Soria Moria vil gjennomføre årlige giverundersøkelser i form av et giverpanel. Hensikten er å innhente verdifull informasjon i form av målbare endringer og trender om givernes adferd over tid.  

Stort potensial  

Det norske innsamlingsmarkedet er stort, men potensialet er enda større. For å komme et steg videre vil vi spørre giverne hva de mener, hvem de gir til, hvorfor og hvordan. Hvor ofte og hvor mye, på hvilken måte kan de tenke seg å gi, etc. 

 

Hva mener egentlig giverne?  

Nå vil vi innhente kunnskap om hvordan giverne tenker, om hva slags ønsker og behov de har. Ingen har spurt dem tidligere, til tross for at det er deres penger organisasjonene mottar og forvalter. Vi vil spørre minst 1000 norske borgere, fordelt på alder, kjønn og bosted, etc. slik at det statistiske grunnlaget blir holdbart også for forskere. Kort sagt: Vi vil kartlegge givernes holdninger og behov. Hvorfor folk gir bort penger, og hvem de gir til? Hvem gir, hvilke aldersgrupper gir, hvorfor og hvordan? Kanskje vi også skal se litt nærmere på folks forhold til frivillighet som veksler mellom ulike livsfaser.   

2-3 årlige målinger  

Målsettingen er 2-3 årlige målinger basert på en rekke faste spørsmål. Vi er i ferd med å sette sammen spørreskjema, men kjenner at prestasjonsangsten hogger litt idet vi vet at spørsmålene ikke kan endres underveis. Vi må gjøre alt riktig fra dag en og derfor ber vi om hjelp.  

Institutt for Samfunnsforskning samarbeider med oss om undersøkelsen. 

Hva vil du vite?  

Vi ber om hjelp fra deg og din organisasjon. Send oss de spørsmålene du mener vi bør stille, slik at vi kan sette sammen en undersøkelse som blir representativ i mange år fremover.  

Hva har du behov for å vite om giverne?  

Send en e-post til ryfetten@somo.no med dine innspill til spørsmål.

Legg igjen kommentar