Amnesty integrerer kampanje i boligannonse på Finn.no

Er du lysten på et feiende flott hus i Afrika? IKKE etter å ha lest prospektet som Amnesty har lagt ut på FINN.no!

Amnesty gjør det igjen!

Når det gjelder bruk av sosiale medier som kampanjeverktøy er det Amnesty som har den gule ledertrøya. Ingen over, ingen ved siden!

Redaksjonen mottok i forrige uke en e-post fra Amnesty med et prospekt på en leilighet i Nairobi. Spennende, og alt ser helt normalt ut til man ser nærmere på bildene.
Kampanjen er bakt inn i prospekt på Finn.no

Her har Amnesty bakt inn en kampanje om menneskerettigheter i et salg på FINN, noe ingen har gjort tidligere. Poenget er at du ikke skjønner at det er en kampanje før du ser bilde nr. 4. Da blir du kjent med Wiltah Ombese som trygler deg om IKKE å kjøpe huset hennes.

Nordmenn handler bolig i utlandet som aldri før, og med denne kampanjen treffer Amnesty med nok en innertier.

Praktull bolig til salgs, de fattige følger heldigvis ikke med

I disse dager ligger prosjekterte luksusboliger i Nairobi ute til salgs på finn.no. Annonsen gjør det klart at gjennomføringen av prosjektet avhenger av at man får fjernet de menneskene som bor på den utvalgte tomten med makt. Annonsen er fiktiv, men for én milliard mennesker som bor i slumområder verden over, er trusselen svært reell.

Praktfull og luksuriøs enebolig skal settes opp sentralt i Nairobi, I dag er området preget av slum og provisoriske skur/boenheter, men disse ”problemene” skal jevnes med jorda i nær framtid og de fattige menneskene som bor her nå vil bli fjernet. Nairobi er en verdensmetropol i hjerte av Afrika – hvor du bor i krysningen mellom det moderne og det tradisjonelle Afrika, med bare en halvtime til Nairobi National Park.

- Formålet med finn-kampanjen er å pirre folks nysgjerrighet på en måte som gjør at folk stopper opp og reflekterer over et grovt menneskerettighetsbrudd som de fleste her i Norge er lite kjent med, sier John Peder Egenæs, generalsekretær i Amnesty International i Norge.

Wiltahs kamp
- Jambo! Mitt navn er Wiltah. Jeg har levd i Soweto East i femten år. Mitt område er truet av tvangsutkastelse. Følg meg på Facebook!

Når man klikker på én etter én av de lekre arkitektskissene på Finn-annonsen, realistisk lagt inn i ekte bilder fra Nairobi, legger man etter hvert merke til en kvinne som på en plakat trygler om hjelp til å redde slumbeboernes hjem.

Finn-annonsen leder nemlig direkte inn til Facebook-siden Wiltahs kamp. Amnesty har opprettet denne Facebook-siden for Wiltah Nyabate Ombese, en slumbeboer som har sagt seg villig til å snakke direkte med norske aktivister via Facebook gjennom hele våren. Tre dager i uken kommer Wiltah til å dra til en liten, lokal internettkafé og fortelle fra livet sitt i slummen og sitt arbeid for menneskerettighetene, samt svare på spørsmål fra folk.

Her finner du annonsen på Finn

Pressemelding fra Amnesty

1 Kommentar til Amnesty integrerer kampanje i boligannonse på Finn.no

Legg igjen kommentar