Viktig milepæl for felles testamentkampanje

Illustrasjonsfoto

Det tar tid å få svar på søknader om mye penger, men det nærmer seg. 

I slutten av mars får vi svar på vår søknad om en snau million kroner til gjennomføring av en felles testamentkampanje i Norge. Svaret avgjør fremdrift og veien videre. 

 

International Legacy Giving Day 

Vi har supplert søknaden med ønske om å delta sammen med flere land om å gjennomføre en ”International Legacy Giving Day”. I Holland pågår prosjektet en uke hvert år. Her deltar advokater og andre ressurser som banker, etc. ved å bistå publikum med gratis hjelp til å skrive testament. Vi vet at mange i Norge kvier seg for å skrive testament grunnet frykt for høye kostnader. Det er selvsagt opp til hver enkelt hvorvidt man ønsker å tilgodese en eller flere hjertesaker i sitt testament selv om man benytter kampanjen til å få beslutningen unnagjort, men vi er ikke i tvil om at dette kan bidra ytterligere til å utløse gode krefter i form av mye penger til gode formål. 

Vi har ikke satt sammen det norske bakkemannskapet enda, da det avhenger av hvorvidt vi får innvilget søknaden eller ikke, men vi synes det er naturlig å invitere med Advokatforeningen og banker. 

I Sverige har også begravelsesbyråer en viktig rolle i forbindelse med testamenter, arv og skifte. Det skyldes at svenskene ikke har noen Skifterett som i Norge. 

Stiftelsen Soria Moria har gjennomført et møte med sekretariatet i FRII i Stockholm, og svenskene vil drøfte et mulig nordisk samarbeid om en slik felles testamentdag. 

Mer informasjon følger i slutten i måneden.

Legg igjen kommentar