Stiftelsen Soria Moria gjennomfører for første gang i Norge to dagers grunnkurs i innsamling!


Du høster som du sår!
 

Dersom du vil høste på innsamlingsmarkene må du så først. Da trenger du kunnskap! 

Antall organisasjoner som ønsker å samle inn penger er økende. Stiftelsen Soria Moria gjennomfører derfor grunnkurs i innsamling beregnet på deg som er ny i bransjen, eller som trenger mer faglig påfyll. Kurset går over to dager og gir deg et solid innsamlingsfaglig fundament. 

 

To dagers grunnkurs i innsamling med topp lærekrefter! 

 • Er din organisasjon på innsamlingsmarkedet, eller er dere på vei inn?
 • Trenger du eller noen i din organisasjon kunnskap om innsamling?
 • Vet du ikke hvilke inntektsmuligheter din organisasjon har?
 • Vet du hvilke muligheter som finnes for å samle inn penger?
 • Trenger du faglig oppdatering?

Svarer du ja på ett eller flere av spørsmålene bør du melde deg på grunnkurset. 

Formålet er å gi deg «basic» kunnskap om innsamling og innsamlingsverktøy. For å lykkes har vi hentet inn de beste kapasitetene på sine områder. Maria Ros Jernberg fra FRII, Tore Gullaksen fra Bring Dialog, Svein Åge Johanson fra Profundo og Therese Fevang fra Nordma er noen av menneskene du møter. Du finner en oversikt over alle lærekreftene nederst i artikkelen. Hele kurset er intenst og konsentrert slik at du får mest mulig input. Vi vurderer fordypning i de mest interessante temaene dersom interessen er stor nok. Her finner du en smakebit på hva kurset omfatter:

 • Testamentariske gaver, stiftelser, legater og fond
 • Jubileums- og minnegaver
 • Sosiale medier i innsamlingsarbeidet
 • Storytelling for organisasjoner
 • Hvordan du bruker mobil til rekruttering, informasjon og innsamling
 • Kjøpsutløste donasjoner
 • E-post og digitale kommunikasjonskanaler
 • Grunnleggende CRM
 • DM-teknikk
 • Lover og regler
 • Hva motiverer til givertjeneste? Prinsipper, rammevilkår og strategier for innsamling.

Tid, sted og pris 

Grunnkurs i innsamling gjennomføres 26. og 27. august 2010 på Frivillighetens Hus i Oslo. Oppstart torsdag klokken 10.00 og avslutning fredag klokken 15.00. 

Prisen blir kr. 4500,- for begge dager. 

Fullstendig program i PDF-format laster du ned her

Vi runder av første dag med en hyggelig middag på Frivillighetens Hus. Der kan du bli bedre kjent med dine kolleger og diskutere store og små utfordringer. Mye av bakkemannskapet fra kurset vil også delta, så her kan du diskutere fag hele kvelden. Vi vil også drøfte hvilke temaer vi eventuelt bør gå videre/fordype oss i. Vi lover operasjonell og praktisk tilnærming til innsamlingsfaget! 

For deg som kommer langveisfra tilbyr vi rimelig hotellovernatting rett rundt hjørnet på Thon hotell Stefan til kr. 1300,-. 

Interessert? 

Send en e-post til ryfetten@somo.no dersom du er interessert i å melde deg på.

Nina Solberg

 

Nina Solberg er programssjef på Frivillighetens Hus og vil være vertskap de to dagene kurset varer. Nina har arbeidet som rådgiver for ideelle organisasjoner i mer enn 20 år. Hun var stabssjef i Kreftforeningen fra 2004 till 2006. Nina er spesielt opptatt av rammevilkårene for ideell sektor, men jobber også med lederstøtte, styre- og medarbeiderutvikling.

Maria Ros Jernberg

 

Maria Ros Jernberg er utdannings- og kommunikasjonssjef i FRII, en svensk paraplyorganisasjon som har mer enn 100 organisasjoner som medlemmer. Maria har arbeidet som innsamlingssjef i Amnesty International i Sverige, konsulent i The Management Centre i London, Silver Stream Nordic i Sverige, som PR & Values Manager i Body Shop og nå som utdannings- og kommunikasjonssjef i FRII. Hun har et brennende og smittende engasjement for innsamling og ideell sektor.

Tore Gullaksen

 

Tore er Senior rådgiver i Bring Dialog. Han har over 20 års erfaring med fundraising i Norge, Afrika, Asia og Latin Amerika. Tore har mange års erfaring som markedssjef i Strømmestiftelsen i tillegg til å arbeide som rådgiver og konsulent. Han brukes ofte som rådgiver innen fundraising i Norge og utlandet og har holdt en rekke foredrag over hele verden. Tore var med og stiftet FIO i Norge og var dets første leder. I tillegg har han sittet mange år i styret for The Resource Alliance, som blant annet arrangerer The International Fundraising Congress i Holland hver høst.  

Svein Åge Johanson

 

Svein Åge Johanson, rådgiver hos ProFundo, er fundraiser med erfaring fra Strømmestiftelsen siden 1993 og fra et titalls andre organisasjoner etter etableringen av ProFundo i 2001. Svein Åge har jobbet mye med rekruttering, giverutvikling og konseptualisering – og gjør det fortsatt.  Med syn for respektfull tilnærming til organisasjonenes støttespillere er han særlig opptatt av behovet for å integrere og kombinere medlems-, giver-, informasjons-og arrangements-behandlingene.

Henrik Alfheim

 

Henrik Alfheim er daglig leder i Digital Natives. Han brenner for sosiale medier og er mannen somm bidro til at MA-ungdommen fikk Norges største Facebook-gruppe. Henrik har gjennomført og ledet våre populære fagdager om sosiale medier for organisasjoner, og vil forelese på BI om tematikken fra høsten 2010.Lurer du på noe om sosiale medier? Snakk med Henrik!

Therese Fevang

 

Therese Fevang er advokat og daglig leder i NORDMA.Hun har lang fartstid i jussens korridorer, og vil fortelle deg hva slags lovverk du må forholde deg til som innsamler. Hovedfokus er personopplysningslov og markedsføringslov.

Legg igjen kommentar