Tilstandsrapport fra Innsamlingsforum 2010

Kjell Arild Nielsen

Godt og vel tjue nordmenn tjuvstartet årets Innsamlingsforum allerede mandag kveld med et seminar om sosiale medier, der jeg fikk mulighet til å dele mine erfaringer med en engasjert forsamling. Dette er åpenbart et tema som fenger mange organisasjoner for tiden, og engasjement var stort fra deltakerne i debattene vi hadde underveis, selv om klokken begynte å nærme seg midnatt. En rekke øvrige seminarer tok også for seg sosiale medier, så dette er utvilsomt et tema hvor vi vil se mye spennende utvikling i tiden framover.FRII hadde lagt til rette for et spennende og variert program disse dagene på Lidingö utenfor Stockholm. Fundraising-legendene Ken Burnett og Alan Clayton var til stede under hele arrangementet, og underholdt og inspirerte de fleste av deltakerne. Med sine kombinasjoner av britiske sarkasmer og store innsikt i fundraisingfaget har de minnet oss på at midt i den store utviklingen som skjer i innsamlingsverdenen må vi ikke glemme det som er det grunnleggende: Å fortelle historier som beveger hjertene til giverne.

Christina Strand er markedskonsulent i Røde Kors i Norge, og er på InsamlingsForum for første gang. Hun er fornøyd med oppholdet, til tross for et noe variabelt nivå på de faglige foredragene. Hun synes arrangementet har vært en flott anledning til sosialt samvær og relasjonsbygging med kolleger i innsamlingsbransjen.

- Jeg føler absolutt at jeg har fått påfyll faglig så vel som sosialt av å være her, men håper at de kan spisse programmet enda mer til neste år. Jeg har lyst til å gi ros til Maria Ros Jernberg og resten av FRII for flott opplegg og inspirerende gjennomføring.

Avslutningsvis vil vi gjerne legge til at det utvilsomt var nordmennene som vant banketten, og minner om at FRII inviterer til nytt Innsamlingsforum i mai 2011. Sett av datoene 2.- 4. mai allerede nå!

Av Kjell Arild Nielsen, ProFundo

www.twitter.com/Innsamling

www.facebook.com/ProFundoNorge

Legg igjen kommentar